onsdag 4. marts 2015
Havørnepar i Saksfjed tilbage på skærmen
For 3. år i træk er havørnene i Fugleværnsfondens reservat på Sydlolland med til at sætte fokus på Danmarks største rovfugl.
 
torsdag 13. november 2014
Flere vildheste til havørneland
Fugleværnsfonden kan med glæde meddele, at der onsdag den 12. november blev udsat 8 ekstra vildheste i Saksfjed Inddæmning på Sydlolland.
 
lørdag 13. september 2014
Flot fællestræf i Fugleværnsfonden
Fugle, natur og samvær stod i centrum, da et rekortstort antal frivillige mødtes til træf i det sydlollandske.
 
onsdag 3. september 2014
Held i græshopper kan nås endnu
Hvis man vil, kan man på solrige dage stadig nå at se den sjældne og smukke cikadegræshoppe helt hen til sidst i september.
 
mandag 24. februar 2014
Havørnene tilbage på skærmen
Hvor mange unger kommer der i år? Sidste års populære webcam er atter opsat hos havørneparret i Fugleværnsfondens reservat Saksfjed/Hyllekrog.
 
fredag 21. februar 2014
Turfolder 2014 er ankommet!
Så er det tid til at finde ud i Fugleværnsfondens mange spændende reservater. Fugleværnsfondens turfolder 2014 er i hus og lokker med over 100 forskellige ture.
 
onsdag 4. december 2013
Vildhestenes ankomst til Sydlolland
Fugleværnsfonden har udsat 5 vildheste i Saksfjed-Hyllekrog reservatet.
 
torsdag 18. april 2013
Nu er der unger i ørnereden
Den første havørneunge er nu klækket i Fugleværnsfondens reservat Saksfjed-Hyllekrog. Reden er overvåget med webcam, og mange fugleglade folk har fulgt forældreørnenes arbejde med at udruge æggene, i sne, regn og blæst.
 
tirsdag 12. marts 2013
Så er der fugl på programmet!
Fugleværnsfondens turfolder er netop udkommet, og den lokker med over 100 ture i fondens reservater i løbet af 2013.
 
fredag 22. februar 2013
Tangen Hyllet i røg
En smuk vinterdag gik Naturstyrelsens vestjyske eksperter løs på Hyllekrogtangen med ild og branddaskere. Resultatet: tangen er sort og afsvedet nu, men skriggrøn om få måneder
 
lørdag 29. december 2012
En nytårshilsen fra Fugleværnsfonden
Årsskriftet "Nyt fra Fugleværnsfonden" er udkommet og sendt til alle gode støtter og frivillige.
 
fredag 2. marts 2012
Rynket rose bekæmpes på Hyllekrog
Bekæmpelse af den invasive art Rosa rugosa (rynket rose) på Hyllekrog gennemføres nu med en ny metode, som er udviklet i forbindelse med Balt Coast projektet
 
torsdag 13. oktober 2011
Fugleværnsfonden på Facebook
Følg Fugleværnsfonden på Facebook - profilen er "moderniseret" og opdateres ugentligt
 
torsdag 13. oktober 2011
Skiftedag for naturvejlederne
Naturvejleder Allan Gudio Nielsen vender tilbage fra orlov
 
fredag 24. juni 2011
Guide til store fugleoplevelser i Nord- og Østtyskland
Fugleværnsfondens partner i Baltic Flyway projektet har gjort det lettere at finde frem til spektakulære fugleoplevelser
 
fredag 17. juni 2011
Havørneyngel ved Hyllekrog
For første gang har Fugleværnsfonden mindst én havørneunge på det sydligste reservat. Reden blev bygget sidste år, men uden yngel i 2010. Reden faldt sidenhen ned, en ny er bygget i år, og nu er der med sikkerhed observeret liv i den
 
fredag 17. juni 2011
Ny afgræsning på Hyllekrog betyder køer på stranden
Hegnene er ved at blive fjernet, og 25 angus kreaturer med kalve er blevet sluppet løs på Hyllekrog. De kan nu selv bestemme, hvor de vil søge føden, eller endda om de vil tage en soppetur i Østersøen. Når odden åbner igen 15. juli kan naturvandreren på Hyllekrog møde køerne overalt på odden. Formålet er at forbedre naturplejen og forhindre rævens adgang til Hyllekrog
 
torsdag 31. marts 2011
Overvågningsseminar på Trente Mølle 26.-27. marts
Solen strålede fra en skyfri himmel, fuglene sang, og 19 af Fugleværnsfondens frivillige ildsjæle var klar til at blive introduceret til det nye overvågningsprogram.
 
onsdag 22. december 2010
Naturvejleder – nu med webTV
Naturvejleder Allan Gudio Nielsen er en eminent fortæller, og glæder mange med sine levende beretninger om stort og småt derude i fuglereservaterne. Nu kan Allan opleves på Fugleværnsfondens webTV
 
mandag 6. december 2010
Ørne på isen i Fugleværnsfondens reservater
Sneen dækker reservaterne og mange steder lukker isen snart de åbne vandflader. Dermed er der dækket op til ”julefrokost” for vores største rovfugl havørnen. Ørnene samles ofte i store tal i vinterperioden. Tag ud og kig efter dem på Fugleværnsfondens reservater.
 
tirsdag 12. oktober 2010
Dødt træ giver liv i ørneskoven på Lolland
Fugleværnsfonden har gennemført et omfattende naturplejearbejde i skoven i Saksfjed Inddæmningen, som en vigtig etape i realiseringen af den samlede plejeplan for hele Saksfjed/Hyllekrog området. Plejen betyder flere lysninger i skoven, og mere dødt træ til svampe, insekter og spætter. Og indhegning af skoven betyder, at et samlet græsningslandskab på 90 ha er en realitet.
 
tirsdag 5. oktober 2010
Fugleværnsfondens første havørnepar
Et ørnepar byggede rede på Fugleværnsfondens reservat Saksfjed-Hyllekrog i løbet af sidste vinter 2009-10. Om rugeperioden i det sene forår resulterede i en unge, er usikkert. Men ørnenes erfaring fra den forgangne sæson giver optimistisk håb om en familieforøgelse til næste år
 
tirsdag 5. oktober 2010
Baltic Flyway sætter fokus på fugletræk på tværs af Fehmern Bælt
Fugleværnsfonden er aktør i et treårigt EU-støttet tværnationalt projekt. Projektet får betydning for reservaterne på Nyord og Saksfjed-Hyllekrog
 
mandag 17. maj 2010
Rekord-mange sjældne tudser og fugle på Fugleværnsfondens store lollandske reservat
Vand giver liv i naturen. Fire nye vandhuller samt lukning af et gammelt afvandingssystem har betydet en kæmpemæssig forøgelse i antallet af ynglende grønbrogede tudser på Fugleværnsfondens reservat Saksfjed/Hyllekrog på Lolland
 
onsdag 24. februar 2010
Flot offentlig støtte til gennemførelse af Plejeplanen for Saksfjed og Hyllekrog
EU og Direktoratet for FødevareErhverv under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri støtter gennemførelsen af Fugleværnsfondens plejeplan i Saksfjed/Hyllekrog reservatet på Lolland med 540.000 kr. Samtidig har Lolland Kommunes udvalg for teknik og miljø besluttet at yde 50.000 kr. i støtte. En række private fonde har også tilkendegivet at ville støtte gennemførelsen af plejeplanen.
 
søndag 17. januar 2010
Mere vand til naturen på Hyllekrog
Fire nye vandhuller - og et gammelt afvandingssystem sat ud af spil på Hyllekrog. Formålet med vandhullerne er at hjælpe den sjældne grønbrogede tudse, og samtidig skal vandhullerne byde på vanding for det kvæg, der afgræsser strandengene på Hyllekrog om sommeren.
 
søndag 17. januar 2010
Rekord mange ture på Fugleværnsfondens reservater i 2010
Jagende havørn og vandrefalk på tætteste hold, rørdrummens hule pauken fra rørskovens dyb, nattergal for fuld udblæsning, vilde heste og majgøgeurt, smukke vadefugle i sommerdragt, sæl og marsvin fra havkajak, fantastiske rovfugletræk og meget, meget mere.
 
mandag 21. december 2009
Gør juletur til fugletur
Naturen giver dejlige fugleoplevelser også om vinteren. Fugleværnsfondens reservater byder velkommen på stier og i fugletårne til masser af fugleoplevelser over hele landet.
 
mandag 24. august 2009
Hvepsevåge-landskamp sidste søndag i august
For femte år i træk arrangerer Fugleværnsfonden og DOF Storstrøm Hvepsevågens Dag ved Brunddragerne ved foden af Saksfjed/Hyllekrog på Lolland. Området er nok det bedste sted i Danmark, hvis man vil opleve sensommerens intense træk af hvepsevåger.
 
fredag 6. marts 2009
TIl Hyllekrog inden yngletiden
Der er såvel skrivebordsarbejde som masser af frisk luft til Fugleværnsfondens 12 personer store bestyrelse, der mødes på Lolland i weekenden.