fredag 30. november 2018

Virksomhed tager grønt ansvar

En sponsoraftale mellem virksomheden Gubra og Fugleværnsfonden skaber større råderum for fondens fugle- og naturbeskyttelsesarbejde.

af PRESSEMEDDELELSE

Flere penge er på vej til fugle og natur i form af en sponsoraftale mellem virksomheden Gubra og Fugleværnsfonden, som arbejder for mere bæredygtig natur for fugle – og for folk i fondens 22 naturreservater.

Helt konkret får naturforvaltning og formidling nye muligheder i Fugleværnsfondens naturreservat Gundsømagle Sø ved Roskilde, idet biotekvirksomheden Gubra har valgt at støtte naturområdet med 100.000 kr. om året de næste 5 år. Pengene går til formidling, drift og vedligehold af naturreservatet, som i den grad er værdigt trængende.

- I Fugleværnsfonden glæder vi os over denne første sponsoraftale, som har stor betydning for vores økonomiske råderum og dermed for den natur, som vi køber, forvalter og udvikler, fortæller direktør for Fugleværnsfonden Kristian Dammand Nielsen, som håber, at dette kan danne grobund for andre lignende aftaler. Kristian Dammand Nielsen mener, at med 50 års erfaring indenfor naturpleje og forvaltning af fugle- og naturområder har Fugleværnsfonden solide kompetencer på feltet og dermed rigtig gode muligheder for virksomheder, som ønsker at bidrag med et grønt aftryk.

Virksomhedssponsorater er et nyt initiativ i Fugleværnsfonden, som giver virksomheder med en grøn profil mulighed for at skabe synlige forbedringer med stor værdi for den danske natur:

- Nok er vi små spillere i en større sammenhæng, men vi har forstand på forvaltning af naturen til gavn for fugle og den øvrige biodiversitet. Når Fugleværnsfonden passer godt på fuglene, gælder det hele naturen. I den sammenhæng synes vores arbejde vigtigere end nogensinde, siger Kristian Dammand Nielsen.

Sponsoraftalen mellem Gubra og Fugleværnsfonden betyder helt konkret bedre natur for fuglene ved Gundsømagle Sø og bedre formidling af den unikke natur, som findes her.

Hvad er Gubra?
Gubra er en privat biotekvirksomhed etableret i 2008, som laver præklinisk forskning til behandling af metaboliske sygdomme som eksempelvis diabetes og fedme. Siden virksomheden blev grundlagt, har det været en del af visionen, at noget af overskuddet skulle kanaliseres ud i aktiviteter, der kunne være med til at gøre en grøn forskel:
- Gubra er en forholdsvis lille virksomhed, men vi kan rent faktisk være med til at gøre en forskel i et reservat som Gundsømagle Sø, fortæller administrerende direktør Henrik Blou, og håber at andre virksomheder vil gøre det samme: - Der findes masser af andre virksomheder som os, som med en mindre investering har mulighed for at fremme et lokalt naturområde, og dermed styrke den danske natur på den lange bane.

Naturreservatet Gundsømagle Sø rummer flere interessante naturtyper, og Gubras medarbejdere vil have mulighed for at komme på besøg og følge med i tiltagene.

Og i Fugleværnsfonden er man allerede godt i gang. Siden aftalen kom i stand i oktober 2018, er der blevet fjernet en masse vedopvækst langs søen, som har åbnet op for fuglene, der nemmere kan gå til og fra deres fourageringsområder, og der er afsat midler til en omfattende renovering af fugletårnet.

Kontakt:
Kristian Dammand Nielsen, direktør i Fugleværnsfonden: mobil 2345 2948, mail kristian.dammand@dof.dk
Henrik Blou, CEO i Gubra: mobil 2861 6845, mail hbl@gubra.dk




 

Information
Relaterede reservater:
 - Gundsømagle Sø

Relaterede links
 - Bliv erhvervssponsor