onsdag 3. september 2014

Held i græshopper kan nås endnu

Hvis man vil, kan man på solrige dage stadig nå at se den sjældne og smukke cikadegræshoppe helt hen til sidst i september.

af Allan Gudio Nielsen og Hanne Havemose

Den er både set i Fugleværnsfondens reservater på både Langeland og Sydlolland.

Fugleværnsfondens naturvejleder, Allan Gudio Nielsen, er ikke kun til fugle. Han er faktisk lidt til det hele - altså når det gælder flora og fauna i den danske natur. Derfor bruger han juli måned, som er ’den kedeligste tid’ på året for fuglekiggere til at kigge efter insekter. Her er det højsæson for entomologer, og en af de insektgrupper som er særlig markante på denne årstid er græshopperne.

På varme dage høres deres sang fra tidlig morgen og for nogle arter til langt ud på natten. Er man lidt skrap til deres sang, så kan man ret hurtigt danne sig et billede af hvilke arter, der er i et område og dermed også lytte sig frem til sjældne arter.

Og det var netop tilfældet for Fugleværnsfondens naturvejleder den 4. juli i fondens reservat Gulstav Mose på sydspidsen af Langeland. Pludselig var der en sang som ikke plejede at være en del af koret: cikadegræshoppe - ny art for landsdelen! Lige bag fugletårnet ved Gulstav Mose viste sig at være en fin bestand af den sjældne og smukke græshoppe. Sangen minder meget om sydens cikader og med lidt tålmodighed kan man godt liste sig tæt på en spillende han.

Siden 2000 har cikadegræshoppen også været at finde i Fugleværnsfondens reservat Hyllekrog på Sydlolland. 

fuglenesfristeder

Information
Relaterede reservater:
 - Gulstav Mose
 - Hyllekrog-Saksfjed