fredag 14. juni 2024

Kom med til indvielse af Stoubæk Krat

Naturreservatet Stoubæk Krat indvies mandag den 17. juni 2024 kl. 15.30.

I november 2023 købte Fugleværnsfonden 70,8 hektar af Stoubæk Krat ved Aulum for at give fuglene og naturen mere plads. Købet er sket med støtte fra Aage V. Jensens Fonde.

Naturreservatet Stoubæk Krat skal fremover være et hjem for en bred vifte af planter, insekter, fugle og andre artsgrupper. Fugleværnsfonden vil forvalte og beskytte naturen i reservatet, så der kommer flere forskellige yngle- og levesteder til især de arter, der er sårbare, fordi naturen mangler plads.

NATUROPLEVELSER ÅRET RUNDT
”Vores nye naturreservat består af både enge, skov, søer, egekrat, moser, lyng- og enebærhede. Nogle af de fugle, der opleves i reservatets smukke natur, er isfugl, grønspætte, trane og natravn”, siger direktør Thomas Færgeman fra Fugleværnsfonden.

”Stoubæk Krat er et besøg værd for alle naturinteresserede hele året rundt”, tilføjer han.

PROGRAM
Fugleværnsfondens nyeste og 25. naturreservat indvies af formand for Miljø-, Infrastruktur- og Naturudvalget i Herning Kommune, John Thomsen, ligesom der vil være tale af Fugleværnsfondens formand, Martin Iversen.

Bagefter inviterer Fugleværnsfonden alle gæster på guidet tur i naturreservatet og efterfølgende let traktement.

Husk påklædning og godt fodtøj til dagens aktuelle vejr.

TID: Mandag den 17. juni kl. 15.30

MØDESTED: Den vestlige rasteplads på Rotvigvej, 7490 Aulum Find mødestedet på Google Maps lige her (mødestedets koordinater i Google Maps er
56.310662, 8.834227) 

Information
Relaterede reservater:
 - Stoubæk Krat

Relaterede nyheder
 - Fugleværnsfonden har købt godt 70 ha af Stoubæk Krat