mandag 6. marts 2017

En helt særlig indvielse

I weekenden blev en 300 meter lang gangbro ved Gundsømagle Sø indviet og indtaget af 50 naturfriske deltagere.

af Sten Asbirk og Hanne Havemose

Medlemmer fra Fugleværnsfondens frivillige arbejdsgruppe stod lørdag formiddag klar ved Gundsømagle Sø. Ikke kun med kikkerter og teleskoper, men også med kaffe, wienerkringler og rød snor. Anledningen var åbning og indvielse af ’Ivans sti’ som indeholder en ny flot gangbro, der snor sig gennem den sumpede del af elleskoven mellem p-pladsen på St. Valbyvej og det store fugletårn langs den sydlige bred i naturreservatet.

Det er takket være støtte fra A.P. Møller Fonden, at den nye gangbro har set dagens lys og stien, der indgår som en del af broen, er blevet tilegnet og navngivet efter en af Fugleværnsfondens store ildsjæle, nu afdøde Ivan Olsen. En smuk gestus, som den frivillige arbejdsgruppe har foreslået til minde om deres ’kollega’. Den røde snor blev klippet af Ivans kone efter flotte taler fra medlemmerne af arbejdsgruppen.

Omkring 50 natur- og morgenfriske var mødt op fra bl.a. Nivå, København, Måløv, Roskilde, Hvalsø og Ringsted. Wienerkringlerne strakte lige til og kaffen ligeså. Efter den røde snor var blevet klippet, blev broen for alvor taget i brug: nemlig med en fugletur under ledelse af arbejdsgruppens kyndige fugleguider.

Turens højdepunkt var en rørdrum, der fløj tæt forbi det vestlige fugletårn. Den særegne rørdrum var en ny art for flere af de tilstedeværende. Enkelte skægmejser blev hørt, og viben var blandt forårsbebuderne, hvor enkelte var så heldige også at høre en sanglærke kalde over Gåseengen på tilbageturen. I rågeskoven så bagtroppen desuden et brunsort egern, som lignede en krydsning mellem rødt og sort egern. Alt i alt en virkelig god dag, og en gangbro, der inviterer til mange gode fugle- og naturoplevelser for fremtiden.



 

Information
50 naturfriske var mødt op
Velkomst
Wienerbrød og morgenkaffe
Snoreklip ved Ivans sti
Fugleturen begynder
Fuglekig
Relaterede reservater:
 - Gundsømagle Sø