tirsdag 11. oktober 2011

Hils på formanden

Dansk Ornitologisk Forenings nye formand, Egon Østergaard, har påbegyndt en rundtur til nogle af de smukkeste steder i Danmark.

af Helle Hjorth

Formålet med rundturen er at besøge Fugleværnsfondens frivillige arbejdsgrupper, og møde bestyrelsesmedlemmer i DOFs lokalafdelinger, og det foregår så vidt muligt i fuglereservaterne.
Som formand for DOF er Egon ”født” medlem af Fugleværnsfondens bestyrelse, og han lægger stor vægt på at snakke med de frivillige, hvis indsats i høj grad er med til at styrke fuglesagen. Og set fra Fugleværnsfondens side er det skønt at mærke interesse og opbakning.

Lørdag den 24. september gik turen således til Søgård Mose syd for Aabenraa, og senere på dagen til Sølsted Mose i Sydvestjylland. Sølsted Mose er lige nu aktuel med et stort LIFE naturgenopretningsprojekt, der skal forsøge at genskabe mosen som aktiv højmose. (se link i højre side)

Fugleværnsfondens 3. reservat i Sønderjylland – de skønne Stormenge på Rømø – fik også besøg af Egon.
Men som formand for over 16.000 danske fuglefolk skal der også være tid til bare at nyde fuglene, og dagen sluttede smukt med ”sort sol” i det sønderjyske.

Se TV-portræt af Egon Østergaard (link i højre side)


 

Information
En sønderjysk raritet
Traneland
Og så en kaffetår..
Sort sol
Relaterede reservater:
 - Stormengene
 - Søgård Mose
 - Sølsted Mose

Relaterede nyheder
 - Langt, sejt træk giver nu bonus for sønderjysk natur

Relaterede links
 - Egon Østergaard, formand for DOF
 - TV-portræt af Egon