torsdag 13. oktober 2011

DOF København/DOF Travel donerer 1 million kroner til Fugleværnsfonden

Pengene skal bruges til opkøb af flere naturområder - når det rigtige tilbud viser sig

af Stefan Stürup og Elise Frydensberg

DOF København/DOF Travel har netop doneret 1 million kroner til Fugleværnsfonden. Pengene er øremærket til opkøb af naturområder i Danmark, sammen med andre midler i Fugleværnsfonden.
Pengene stammer fra DOF Travels garantipulje og er indsamlet over en længere årrække som en del af overskuddet på DOF Travels fuglerejser. Formanden for DOF København, Stefan Stürup, vil derfor gerne takke de mange rejsende, der har valgt at rejse med DOF Travel på fuglerejser og således gjort denne donation mulig.

Pengene har indtil videre stået bundet som en intern rejsegarantipulje, men DOF har ændret reglerne for, hvor mange penge DOF Travel skal kunne stille som garanti, når der sendes en fuglerejse af sted. Derfor kan pengene nu anvendes på anden vis.
Alt arbejdet med at arrangere ture og rejser i DOF Travel udføres frivilligt, og rejserne budgetteres til at give et begrænset overskud. Hovedparten af overskuddet gives tilbage til fuglene via årlige donationer til Fugleværnsfonden, DOF Travel Fonden (som støtter naturbeskyttelsesprojekter i udlandet) og til arbejdet i DOF København.

Fugleværnsfondens formand, Martin Iversen, takker for den fornemme donation:
”Vi er meget stolte over at modtage det store beløb, og vi vil anvende pengene til opkøb af naturområder, sådan som DOF Travel ønsker. Det er jo betroede midler - indsamlet blandt natur- og fugleinteresserede, og dem skylder vi, at pengene anvendes til at skabe mere natur.”

Indtil det rigtige købstilbud viser sig, vil pengene indgå i Fugleværnsfondens regnskab som en reservation øremærket til køb.
 

Information
Relaterede links
 - Besøg DOF Travel her