torsdag 3. oktober 2013

Indvielse af fugletårn i Saksfjed Inddæmning

Torsdag den 3. oktober var et halvt hundrede gæster mødt op for at være med til indvie den nye udsigt over Saksfjed Inddæmning.

af Hanne Havemose

Indvielsen af Fugleværnsfondens nyeste fugletårn i Saksfjed Inddæmning foregik i blæsevejr og strålende efterårssol.
Over et halvt hundrede mennesker havde i dagens anledning fundet vej til reservatet, som netop nu byder på masser af rovfugle. Disse kan herefter også opleves fra det nye høje fugletårn, som giver en fremragende udsigt udover det fladvandede landskab ud mod det lollandske dige.

Nogle af gæsterne havde forud for arrangementet deltaget i Fugleværnsfondens guidede dagtur ved Hyllekrogtangen, hvor blandt andet rød glente, engpiber, trane, sortmejse, bramgås, tårnfalk, dværgfalk, og skarv var blevet iagttaget nøje i medbragte kikkerter og teleskoper. Også havørnen, som yngler i reservatet, lagde vejen forbi.

Det nye fugletårn i Saksfjed Inddæmning er finansieret af Naturerhvervsstyrelsen. Både formanden for miljø- og klimaudvalget Gert Mortensen (S) og Fugleværnsfondens næstformand Lennart Ricard udtrykte i deres taler stor tilfredshed med dette nye udflugtsmål og den gode naturoplevelse, som dette tårn helt sikkert vil medvirke til. Ikke kun for den lokale befolkning, men for alle de besøgende som lægger vejen forbi et af landets bedste træksteder lige nu. 

Information
Over 50 gæster var mødt op
Det splinternye fugletårn
Tømrermester Jens Frederiksen
Bestyrelsesformand Lennart Ricard
Halemejse