onsdag 4. marts 2015

Havørnepar i Saksfjed tilbage på skærmen

For 3. år i træk er havørnene i Fugleværnsfondens reservat på Sydlolland med til at sætte fokus på Danmarks største rovfugl.

af Hanne Havemose

Fra og med i dag kan alle igen opleve spændende tv på nettet fra et stykke af Danmarks vildeste og mest fascinerende natur. Dansk Ornitologisk Forening (DOF) sender for 3. sæson direkte web-tv fra familielivet hos et havørnepar i Fugleværnsfondens reservat Saksfjed/Hyllekrog på Sydlolland.

Hermed får danskere øjnene op for, at havørnen, Danmarks største rovfugl, skal beskyttes, når de kommer helt tæt på livet af den imponerende fugls familieliv hjemme fra stuen.

De lander med meterlange grene i reden. De lægger æg og ruger dunede unger ud. De fodrer med hornfisk og blishøns. Alt sammen foregår det, mens titusindvis af danskere ser med direkte hjemmefra, fra kontoret eller fra et helt tredje sted.

- Det er godt for havørnene, at flere danskere oplever og får kendskab til, hvor værdifuld og storslået havørnene er for vores natur og for os. Danmark er igen ved at huse en god bestand af vores største rovfugl takket være fredning og stop for giftdrab og nedskydning. Vi er stolte over at give danskerne mulighed, for at se med på og lære om, hvordan havørnenes familieliv foregår, og vi tror på, at det beskytter de unikke rovfugle bedre, når flere og flere oplever, hvor spændende og fascinerende en fugl, vi har i Danmark, siger Kim Skelmose, leder af DOF’s Projekt Ørn.

Følg med og læs mere i linksene ude i højre spalte. 

Information