tirsdag 21. april 2015

Fantastisk nyhed: havørneparret gør det igen!

Knap en måned efter de to første æg forsvandt med en husmår, har havørnene i Saksfjed lagt æg igen. Så nu er der atter spændende nyt at følge med i.

af Hanne Havemose

Fortællingen fra havørnereden i Fugleværnsfondens reservat ved Saksfjed/Hyllekrog på Sydlolland er bestemt ikke slut. Den 20. marts stjal en husmår begge havørneparrets æg henover natten, til stor frustration for de mange der fulgte med på sidelinien via DOFs installerede webcam. Men nu en måned efter er der til stor begejstring hos både seere, DOF og Fugleværnsfonden lagt to nye æg. Det første kom i fredags, den 17. april, og det næste i går mandag den 20. april.

Det er set før, at havørne har lagt æg igen, men det er sjældent. Der har dog længe været positive forhåbninger, idet ørnene efter æggetyveriet har bygget videre på reden, og de er set parre sig flere gange.

Med de nye æg er der nu åbnet for endnu en tid med havørne-tv til stor glæde for mange tusinde seere landet over. Der er dog ikke valgt at lave mårafskærmning på redetræet, dels for ikke at forstyrre ørnene, dels fordi måren alligevel kan finde andre veje fra andre træer. Så risikoen for at naturen går sin gang er stadig aktuel. Men det kan vi så følge med i direkte…

Følg med i fortællingen samt i alle de andre spændende tiltag der sker i dette reservat via linksene i spalten ude til højre.