tirsdag 19. maj 2015

Nyt observationsskjul ved Bremsbøl

Nu får alle besøgende og naturglade på Tønder-egnen endnu en mulighed for at nyde fuglene på tæt hold, i form af et observationsskjul ved Bremsbøl Sø.

af Martin Iversen

Fugleværnsfonden, der ejer Bremsbøl Sø, har med støtte fra Landdistriktsudvalget og fra Friluftrådet opført et nyt observationsskjul på diget ved Bremsbøl Sø. Der er samtidig anlagt en ny p-plads samt etableret en sti ned til skjulet.

- Vi glæder os meget til at tage det nye skjul i brug, siger Martin Iversen, formand for Fugleværnsfonden. Skjulet vil give folk mulighed for at opleve søens fugleliv uden at forstyrre. Man kan være heldig at se fuglene helt tæt på. Martin Iversen understreger at han håber at rigtig mange i fremtiden vil få glæde af skjulet.

Det nye skjul bliver indviet, når Fugleværnsfonden arrangerer tur til Bremsbøl Sø torsdag d. 21. Maj. På turen er der også mulighed for at opleve et par af marskens særlige fugle, nemlig blåhalsen og sortternen. Blåhalsen, der også kaldes Nordens Nattergal, synger fra buske og siv, mens Sortternen finder føde, som den bringer til ynglepladsen ved Hasberg Sø.

- Vi regner med at vi også kan aflægge netop Hasberg Sø et besøg på turen, tilføjer turlederen.

Alle velkomne kl. 20.00, hvor man mødes ved den nye p-plads på Bremsbølvej i Tønder. Se evt. mere om turen under guidede ture i spalten ude til højre. 

Information
Relaterede reservater:
 - Bremsbøl Sø

Relaterede links
 - Guidet tur til Bremsbøl Sø