fredag 22. januar 2016

Årets profil 2016

Vi er stolte af at kunne præsentere Johan Olsen fra Magtens Korridorer som den første i rækken af Fugleværnsfondens nye tiltag - årets profil.

af Hanne Havemose

I denne tid er fugle- og naturbeskyttelse vigtigere end nogensinde, så vi kan sikre de vilde fugle og den uberørte natur – også i fremtiden. Derfor er det også vigtigt at nå langt ud med budskabet om at støtte og med opfordring til at forholde sig til naturens fremtid, hvis vi ønsker at bevare den.

Med Fugleværnsfondens nye tiltag, årets profil, åbner vi op for endnu en måde at skabe mere opmærksomhed omkring fondens arbejde. Vi er derfor stolte og taknemmelige for at her at præsentere Johan Olsen, sanger, biolog og forsker (og meget mere), som den første i rækken. Han støtter op om fondens arbejde fordi:

- Fugleværnsfonden har den store fordel at den agerer på eget initiativ. Lobbyvirksomheder agerer politisk og skal hele tiden råbe det politiske op, afhængig af hvilke vinde, der blæser. Det behøver Fugleværnsfonden ikke. Det ’eneste’ fonden behøver er en masse mennesker, der ved en masse om natur, og så ressourcerne til opkøbe flere naturområder.

Ifølge Johan Olsen, har Fugleværnsfonden en hel unik mulighed for at rette op på tidligere tiders fejltagelser:

- Der er så stor fokus på vækst i øjeblikket, og det kan kun blive på bekostning af natur. Det æder af naturen. Hvis du ødelægger en rigtig god biotop for fuglearter fx, så er det lige meget om det er en bæredygtig virksomhed eller ej der bygges i stedet. Biotopen er væk og ødelagt. Men når Fugleværnsfonden opkøber, så er biotopen og økosystemet omkring den sikret. Fugleværnsfonden står derfor stærkt.

Hele artiklen med Johan Olsen kan læses ud i linket i højre spalte.
 

Information