onsdag 27. januar 2016

Stor kunstudstilling i anledning af jubilæum

Fugleværnsfonden fylder 50 år. Det fejres med en lang række spændende tiltag, heriblandt en stor udstilling med fuglekunst.

af Hanne Havemose

I anledning af jubilæet er det lykkes Johannes Larsen Museet i Kerteminde at samle en spændende række berømte og originale kunstnere, der har det overordnede træk, at de maler fugle.

Men så hører ligheden også op. Kunstnerne spænder nemlig vidt i deres fugleportrætter fra det konventionelle til det grænsesøgende.

Udvælgelsen af kunstnerne til udstillingen er foretaget med udgangspunkt i følgende citat af Fugleværnsfondens grundlægger Lorenz Ferdinand (1921-2001):

'Kunstneren skal vise, at han har oplevet noget ude i naturen, og han har haft fortrolighed med og kendskab til de fugle, som han gengiver'

Fokus er således på oplevelsen af fuglen – eller med andre ord: på mødet med fuglen - som vi alle på forskellig vis kender til, og som kan foregå på mange forskellige måder. Værkerne er udvalgt, så de repræsenterer så mange forskellige fuglemøder som muligt, lige fra naturens vilde fugle til zoologisk haves farvestrålende påfugle, hønsene i haven og senere i maven. Og selvfølgelig også med ligeså mange forskellige kunstneriske indgangsvinkler.

Ud over udstillingen vil museet også udgøre en platform for et væld af aktiviteter, workshops og kunstneriske udfoldelser i både hus og have, heriblandt også en særlig udnævnelse og indvielse af Johannes Larsens have til Fugleværnsfondens 22. reservat på selve åbningsdagen den 10. juni.

Udstillingen bliver en vandreudstilling, som vises på Johannes Larsen Museet fra den 10. juni - den 4. september; på Sophienholm fra den 10. september - den 6. november; og på Vendsyssel Kunstmuseum i vinteren 2016-17.

Flere informationer følger når tiden nærmer sig. Indtil da kan man blot nyde det imponerende billede af Michael Kvium (se ude i højre spalte) og forstille sig hvordan det vil være at betragte det i fuld størrelse.
 

Information
The Feast af Michael Kvium fra 2007
Relaterede nyheder
 - Flot markering af Fugleværnfondens jubilæum

Relaterede links
 - Johannes Larsen Museet