torsdag 7. april 2016

Æg klækket i havørnereden

Ørnefamilien i Saksfjed-Hyllekrog er blevet større. Den første unge er kommet til verden i den berømte havørnerede på Lolland.

af Mathilde Blichfeldt

Havørneparret i Saksfjed-Hyllekrog er siden slutningen af februar atter blevet fulgt live af interesserede fra hele landet. Det kunne hurtigt konstateres, da web-kamera og ørnepar var på plads i reden, at ørnehunnen havde lagt det første æg – som kort efter blev efterfulgt af et æg mere! Onsdag blev det første æg så klækket, og ørneungen kom i løbet af dagen også til syne og til glæde for seerne. Så er det blot et spørgsmål om tid, hvornår det andet æg klækker.

Kameraet sender fra reden døgnet rundt i hele ynglesæsonen, så man kan følge udviklingen og se ungerne vokse sig store og teste deres vinger for til sidst at flyve fra reden. De to havørne har i en årrække, som fast ynglepar reservatet, været fulgt af webkameraet og har derfor opnået en vis grad af berømmelse. Hvis du selv vil følge udviklingen, kan du se med via: www.pandion.dof.dk/havornetv

Vil du besøge stedet
Det er også muligt at besøge reservatet på egen hånd eller at følge en guidet tur fra vores turprogram. Hold øje med disse ture på Fugleværnsfondens facebookside eller følg naturvejleder Allan Gudio Nielsen på Twitter. Læs meget mere om alt dette i linkene ude til højre. 

Information