onsdag 4. november 2020

Nyt fugletårn ved Ravnstrup Sø

Fugleværnsfondens naturreservat Ravnstrup Sø på Sydsjælland er blevet et nyt fugletårn rigere.

af Maja Lindholm Kvamm

Ravnstrup Sø er et af Fugleværnsfondens bedst besøgte naturområder, og nu har oplevelsen fået et løft! Et splinternyt fugletårn gør det nemlig muligt at nyde udsigten over søens mangfoldige fugleliv fra oven.

Fugletårnet, der er tegnet af arkitekten Tobias Jacobsen, erstatter det næsten 30 år gamle tårn på stedet. Rådgivningsfirmaet Rambøll har med beregninger og undersøgelser sikret, at tårnet kan stå sikkert i mange år fremover.

Fugletårnet finder du ved at vandre sydpå ad naturstien fra parkeringspladsen. Skulle du lide af højdeskræk, byder naturreservatet også på et fugleskjul og en natursti på to km som mere jordnære alternative

Ved Ravnstrup Sø kan man opleve mange af de fuglearter, som lever i skov, mose, krat og sø. Her i efteråret kan man blandt andet se mange sjaggere flyve rundt i små flokke på jagt efter æbler og bær. Fiskeørnen er også en regelmæssig vintergæst, og i februar plejer flere forskellige slags gæs i store flokke at slå et smut forbi. Rørskoven ved Ravnstrup Sø har desuden vist sig at falde i den sjældne rørdrums smag. Den er blevet set i reservatet de seneste par år.

Med fugletårnet er der lagt an til endnu flere unikke fugleoplevelser for besøgende ved Ravnstrup Sø. Vi glæder os til, at I tager det i brug!

Fugleværnsfonden har modtaget støtte fra Aage V. Jensen Naturfond, 15. Juni Fonden, Ulla og Erik Hoff-Clausens Familiefond og Næstved Kommune til det nye fugletårn. 

Information
Relaterede reservater:
 - Ravnstrup Sø