onsdag 18. april 2007

Fugleværnsfonden modtager en stor arv

Over to millioner kroner går ubeskåret til naturgenopretning og naturpleje i fondens fuglereservater.

af Elise Frydensberg

Skifteretten i Helsingør har netop afsluttet en stor arvesag til fordel for Fugleværnsfonden, som i alt har modtaget 2.156.145,63 kr. Pengene er testamenteret til fonden af Jørgen Henning Bruun fra Fredensborg, som afgik ved døden den 13. januar 2006. Fugleværnsfonden modtog allerede i 2006 et á conto beløb på 1 mio.kr. fra boet. Behandlingen af boet er nu endeligt afsluttet, og fonden har modtaget de resterende 1.156.145,63 kr. Der skal ikke betales boafgift af beløb testamenteret til Fugleværnsfonden, så pengene kan gå ubeskåret til fondens arbejde.

"Vi er meget glade for den store arv" siger fondens formand Martin Iversen. "Pengene vil blive brugt til at gøre en forskel i vores reservater, hvor der hele tiden er brug for midler til naturgenopretning og naturpleje. En sådan arv er jo en meget stor tillidserklæring til Fugleværnsfonden, og vi er både stolte over og taknemmelige for at blive tilgodeset i et testamente med så stort et beløb".

Jørgen Henning Bruun interesserede sig både for de vilde fugle og for burfugle og var mangeårig bidragyder til Fugleværnsfonden og medlem af Dansk Ornitologisk Forening. 

Information
Til gavn for fugle og folk.