onsdag 2. november 2022

Fuglesymposion: Kunst og videnskab i fugleperspektiv

I anledning af udstillingen Fugl 2022 inviterer Johannes Larsen Museet indenfor til et symposion om fugle. Der er samlet et spændende program med forskere og ornitologer, der vil præsentere ny viden om og nye perspektiver på fugle. Hør for eksempel Fugleværnsfondens naturforvalter Søren Ring fortælle om, hvordan vi fremmer fuglelivet i naturen.

Til arrangementet kan man høre professor Jon Fjeldså om sin livslange passion for fugle og fuglenes systematik. Ph.d. Jannie Linneberg fortæller om ”nordens pingviner”, nemlig polarlomvierne, og ph.d. Magnus Wahlberg om, hvordan han er i gang med at undersøge fugles hørelse. Man kan også høre biolog Iben Hove Sørensen fortælle om sin forskning, der baserer sig på et datamateriale indsamlet med hjælp fra danske jægere, og man kan høre naturforvalter Søren Ring fortælle om, hvordan man i naturen kan fremme fuglelivet. Endelig kan man møde fuglekunstneren Jens Gregersen, der fortæller om sit eget liv, der i ekstrem grad har stået i fuglenes tegn.

Arrangementet løber af stablen fra kl. 11-15.30 den 12. november. Prisen er 150 kr., som inkluderer entré til museet, sandwich og 1 øl eller vand til frokost, samt eftermiddagskaffe og kage.

Fuglesymposiet er arrangeret af Johannes Larsen Museet i samarbejde med Fugleværnsfonden, Marinbiologisk Forskningscenter på Syddansk Universitet og Fjord & Bælt.

Find program og billetter her 

Information