tirsdag 8. januar 2008

Fra skægmejser til havørne - tag med på en vinterfugletur!

Fugleværnsfonden byder nytåret velkomment med 50 guidede ture. Og flere er på vej!

af Allan Gudio Nielsen

På Fugleværnsfondens reservater kan man i hele 2008 komme med på en masse spændende fugleture, og lære mere om nogle af de mange fugle, der opholder sig på fondens 18 reservater. Alle er velkomne til at deltage.

Her er et lille udpluk af, hvad der sker i den nærmeste tid. Læs mere om de andre fugleture på Fugleværnsfondens hjemmeside: http://www.dof.dk/fvf/

FUGLESTEMMETURE VED VASERNE – torsdag den 10/1 kl. 10.00.
Fugleværnsfondens naturvejleder, Allan Gudio Nielsen, har de seneste snart 10 år afholdt faste fuglestemmeture i Vaserne. I år starter turene lidt tidligere end normalt. Så er der en god mulighed for at lære nogle af de mest almindelige fugle som f.eks. mejserne at kende, inden det for alvor går løs i maj, hvor alle trækfuglene ankommer sydfra.

CARETAKER TURE TIL GUNDSØMAGLE SØ – lørdag den 19/1 kl. 10.00.
Kom med på en caretakertur når områdets caretakere Peter Bo, Ivan Olsen, Per Rasmussen og Alex Schneider hver måned tæller fuglene på og ved søen. På turen er der gode chancer for at opleve de smukke skægmejser, der ofte ses i området. Desuden afholder reservatets trofaste turleder, John Andersen, sin faste fugletur den første weekend i hver måned. Næste gang er på Ole Olsens fødselsdag - lørdag den 2/2.

SE HAVØRN VED NYORD – søndag den 24/2 kl. 10.00. Nyord Enge er et af de få steder i Danmark hvor man med garanti kan se havørn. Kom og se ørnen med ”et vingefang som en dør” på ”Ørnens Dag” den 24/2. Vandrefalk plejer ligeledes at være fast inventar på engene. Den lokale arbejdsgruppe står som altid klar i fugletårnet med teleskoper og hjælp til bestemme fuglene. 

Information
John Andersen
Skægmejse
Relaterede reservater:
 - Gundsømagle Sø
 - Nyord Enge
 - Vaserne

Relaterede nyheder
 - Drama på Nyord

Relaterede links
 - Guidede ture