mandag 23. februar 2009

Weekendens menu består af cowboykaffe, snobrød og havørn

Naturligvis serveret med årstidens ”grønsager” i form af flokke af bjergænder, sjaggere og snespurve. Dette er nogle af de oplevelser man i den kommende weekend kan få på Fugleværnsfondens reservater, hvor Fugleværnsfondens frivillige turledere og naturvejledere står klar til vise rundt i vores reservater – og der er noget for enhver smag!

af Naturvejleder Allan Gudio Nielsen

OPLEV ØSTDANMARKS VILDMARK
På lørdag kan man sammen med naturvejleder Uffe Nielsen komme på en frisk vintertur ud til spidsen af Hyllekrogtangen, inden den lukkes for offentligheden i ynglesæsonen. Også om vinteren er turen ud på Hyllekrog en fantastisk naturoplevelse, og der er gode chancer for at opleve havørn, snespurv og måske forårsbebudere som vibe, strandskade og lærke. Husk lidt proviant og varm påklædning.

COWBOYKAFFE I DET SYDFYNSKE
Fugleværnsfondens frivillige arbejdsgruppe ved Bøjden Nor har i løbet af efteråret omdannet den gamle cigarkasse af et fugleskjul, til et lyst og rart fugleskjul – og det vil vi gerne fejre med et åbent hus arrangement! Her vil der blive budt på cowboykaffe og er noret ikke frosset til, dykænder i tusindvis, især bjerand, troldand og taffeland.

HAVØRN VED NYORD ENGE
Fugleværnsfondens trofaste arbejdsgruppe står for 117. gang atter parat ved Nyord Enge. For fem år siden blev hele 11 havørne set på næsten samme dato, og selvom den rekord nok ikke bliver slået lige med det samme, så vil der næsten med garanti dukke en eller flere havørne op på søndag. Man finder i denne weekend arbejdsgruppen både ved udsigtsplatformen ved fugletårnet og ved naturcenter Hyldevang.

SNOBRØD OG FUGLE FOR HELE FAMILIEN
Frisk forårsluft, fugletur, fællesskab og hygge ved bålet for hele familien! Det kan opleves i fuglereservatet ved Ravnstrup Sø på søndag. Fugleværnsfondens frivillige arbejdsgruppe gentager succesen fra efteråret ved reservatets store shelter og bålplads.

Dagen begynder med en fugletur med Henrik Wejdling og medlemmer af arbejdsgruppen ad den spændende natursti til fugletårnet og observationsskjulet i vandkanten af Ravnstrup Sø. Som noget særligt vil der være mulighed for at bygge sin egen fuglekasse, inden turen afsluttes med snobrødsbagning, saft og kaffe/the på den dejlige bålplads. Og for de voksne vil der være lokal kryddersnaps, lavet af en af Fugleværnsfondens frivillige arbejdere.

Alt dette kan den besøgende opleve i Fugleværnsfondens reservater den kommende weekend. Skulle man være forhindret i at deltage, skal man ikke fortvivle. På Fugleværnsfondens hjemmeside kan man nemlig læse om mere end 80 guidede ture, der i løbet af 2009 bliver afholdt på vores fantastiske reservater, og flere ture er på vej. På hjemmesiden kan man desuden læse mere om tidspunkter og mødesteder på ovenstående ture.

God tur! 

Information