tirsdag 18. juni 2024

Stoubæk Krat blev indviet med taler og guidet tur

I november 2023 købte Fugleværnsfonden godt 70 hektar af Stoubæk Krat ved Herning for at give naturen og især sårbare arter mere plads. Det blev mandag fejret med indvielse af naturreservatet.

Naturinteresserede, samarbejdspartnere og frivillige var mandag med til indvielse i smukke omgivelser; nemlig i det artsrige naturreservat Stoubæk Krat med naturtyper som egekrat, lyng- og enebærhede, moser, søer og skov og frodige ferske enge.

En af de personer, der kender den enestående natur i Stoubæk Krat ganske godt, er frivillig i Fugleværnsfonden Ole Olesen.

”Jeg synes, det er fantastisk, at Fugleværnsfonden har købt området og vil passe godt på det. Nu kan vi færdes og vide, at de dyr, vi ser herude, har fred og ro,” siger han i sin tale ved indvielsen.

GIVER NATUREN ET HJEM
Også Fugleværnsfondens formand Martin Iversen glæder sig over det nye naturreservat. På sin allerførste gåtur i reservatet i 2023 blev han imponeret over reservatets varierede natur, der er et hjem for fuglearter som trane, grønspætte, vendehals og isfugl.

”Det er et område med en stor mangfoldighed af arter, men det er også et følsomt område, som vi skal passe godt på. Den pleje, vi går i gang med, skal være målrettet og nænsom, så vi sikrer, at området kan udvikle sig fortsat,” siger Martin Iversen, som takker alle de nye frivillige, fordi de vil være med til at passe på naturen i reservatet.

TILLYKKE TIL NATUREN
Det var formanden for Miljø-, Infrastruktur- og Naturudvalget i Herning Kommune, John Thomsen, der indviede reservatet.

”Herning Kommune ser frem til det samarbejde, vil skal have med Fugleværnsfonden for at udvikle og bevare området. Så det er en rigtig god dag for os,” siger han.

”Så nu glæder jeg mig til at klippe snoren over, og når jeg gør det, så synes jeg, at vi skal ønske hinanden tillykke. Tillykke til Fugleværnsfonden, tillykke til Hernings Kommune og ikke mindst stort tillykke til naturen,” siger han.

Da den røde snor var klippet over gik gæsterne ud på guidet tur i reservatet – der blev blandt kigget efter mariehøneedderkopper, som der var spor efter ved lyngen. Der blev også lyttet til natravn, der ganske usædvanligt snurrede allerede kl. 16.30, og der blev kigget på stålorm.

OPLEV RESERVATET
Besøgende er altid velkomne i naturreservatet. Indgangen til naturreservatet ligger ved den vestlige rasteplads på Rotvigvej 7490 Aulum, som du finder lige her på Google Maps

Købet af naturreservatet Stoubæk Krat er sket med støtte fra Aage V. Jensens Fonde.