Ravnstrup Sø – høsttur med insekthoteller
søndag 15. august 2021 kl. 10:00 - ca. 13:00

August kan godt være lidt stille på fuglefronten ved Ravnstrup Sø, men vi mærker os småfuglenes kald, og skulle en trækkende hvepsevåge eller fiskeørn lægge vejen forbi – så studerer vi selvfølgelig også den! Hvis det er stille og solrigt er der mange dagsommerfugle, der flokkes om især de sent blomstrende hjortens trøst. Vi studerer dem og andre insekter, og som særlig gestus til børnefamilier og andre kreative sjæle slutter vi af med at bygge små insekthoteller, som deltagerne kan tage med hjem og sætte op i haven som kærkomne vinterhi for havens ellers hjemløse insektfauna. Og til næste år vil hotellerne fungere som ynglepladser for insekter, der både kan hjælpe med at holde bladlusene i skak, og samtidig tjene som føde for havens fugle.

OBS! Fugleværnsfonden følger myndighedernes anvisninger i forbindelse med COVID-19 og justerer løbende op eller ned, afhængigt af hvordan situationen udvikler sig. Så hold øje her på siden for den seneste opdatering i forhold turændringer. Også i sidste øjeblik.

Mødested: P-pladsen v. Ålehusvej 14a, 4160 Herlufmagle. Ålehusvej er beliggende to km vest for Herlufmagle mellem Ringsted og Næstved og er en sidevej til Ravnstrupvej, hvorfra der er skiltet til søen.

Turleder: Fugleværnsfondens frivillige arbejdsgruppe ved Ravnstrup Sø.

Reservat: læs mere om Ravnstrup Sø her