Åbent Hus i fugletårnet, Gulstav Mose, Sydlangeland
2/1 2011

Tekst og fotos: Børge Rasmussen og Lissi Strøjer

”Jeg havde faktisk glemt alt om tur den 2/1. Anni, Jens, Peter og jeg havde talt om det imellem jul og nytår, hvor de meldte fra af div. årsager. Derfor blev jeg først opmærksom på det, da Lissi sendte besked søndag morgen, om hvornår mon jeg passerede Rudkøbing! - Da var klokken 8.55 og jeg skulle først have smurt madpakke og skiftet til varmere tøj, inden jeg kunne komme hjemme fra. Så vi blev en lille time forsinket med "åbningen", men at dømme efter manglende spor på de rimfrosne tårntrappetrin, så havde ingen været der før os.
Det blev en dejlig dag, men med kun lidt fugle men i alt 12 gæster, hvoraf kun de 2 var kendte fuglefolk.
Lissi og jeg sluttede af med en tur til kysten, hvor der da også lå en hel del fortrinsvis ederfugle.
Et forsøg på at komme ud til Tryggelev kysten måtte opgives, sneploven havde skovlet sneen op i en 2,5-3 meter stor vold, der hvor den sidste vej ind til sommerhusene går fra.
Nørreballe var også stivfrossen, så heller ingen fugle der. Det lykkedes at finde lidt svaner på en mark ved Magleby, og det var så det.
Men skønt vejr og dejlig frisk luft!”


Fugleværnsfondens frivillige arbejdsgruppe på Sydlangeland holder Åbent Hus i Gulstav-tårnet den første søndag i hver måned, og alle er velkomne til at komme og få en fuglesnak og et kik i teleskopet.
Se datoerne her!


En lang men solfyldt vinter. Sneen dækker Gulstav Mose.


Trods frost og kulde er der ingen slinger i valsen: Skilt og banner bliver sat op for at lokke nytårsgæster til fugletårnet. Det er Lissi i den røde jakke.

Hertil og ikke længere - ved det sidste sommerhus på Stenbækvej stopper sneploven. Færdsel til fuglereservatet foregår kravlende eller på ski..