Fugletur ved Stubbe Sø, Djursland
4/5 2012

Joy skriver:

"Mads og jeg havde en god fugletur til Stubbe Sø i går. Det regnede lige i 10 minutter kort tid før kl. 8.00, men derefter klarede det op og vejret var fint nok. Det blæste dog en del over søen og der var ikke en fugl at se! bortset fra masser af landsvaler, der fouragerede over bølgerne.

Der var 15 deltagere plus en hund. Vi så og hørte hedelærken, men den brogede fluesnapper var for svag til at deltagerne kunne fatte den. Ellers guldspurv og gransanger og skovpiber - dem der er lette at lære for nybegyndere.

Vi drak vores medbragte kaffe på et bord-/bænkesæt, da huset var lejet ud, men det gjorde ikke noget - fin udsigt over engen."

 

Billedet her er fra en anden anledning. På guidede ture ved Stubbe Sø går man bl.a. gennem den lille naturskov, hvor de mange opsatte fuglekasser tiltrækker sjældne småfugle som f.eks. broget fluesnapper, og hvor det er rigtig godt at træne fuglestemmer om foråret. Om vinteren fodres der regelmæssigt fra en fodringsplads, hvor der også er opsat en bænk til publikum.