onsdag 6. april 2011

Fugle, formidling og formiddagskaffe på Djursland

En smuk, stor tornskade var sidste vintergæst i Fugleværnsfondens reservat ved Stubbe Sø på Djursland, da nye publikumsfaciliteter blev indviet den 3. april med guidet tur og udendørs traktement

af Helle Hjorth

Det har aldrig været nemt at finde vej til det afsides liggende fuglereservat ved Stubbe Sø, som fonden arvede fra boghandler Petersen i 2002. Det er der nu rådet bod på med et stort formidlingsprojekt, generøst støttet af 15. Juni Fonden.

Herlighederne blev indviet søndag den 3. april med tale og snoreklip af borgmester for Syddjurs Kommune, Kirstine Bille, som selv er naturelsker og fugleentusiast. Omkring 40 gæster havde taget imod invitationen til indvielse, spadseretur og fin formidling i det dejlige område.

Reservatet er en del af Nationalpark Mols Bjerge, og fremover vil publikum kunne glæde sig over skiltning fra P-pladsen ved Gravlev gennem blandskov og overdrev til fuglereservatet. En flot folder og et informativt planchehalvtag, samt afmærkede trampestier og bænke til et mageligt hvil i skoven eller ved søen hører også med til nyhederne. Et mylder af fuglekasser, sågar en flagermuskasse og et stort fuglefodringsanlæg bidrager til underholdningen undervejs.

Udover det prominente besøg af stor tornskade ved indvielsen, havde fonden bl.a. fornøjelsen af at hilse på Søren Ryge Petersen. Og Søren fik frit lejde til at ryge sin elskede pibe i fuglereservatet.

Diskret i baggrunden, men med militær præcision i de praktiske gøremål, sørgede den lokale, frivillige arbejdsgruppe for, at dagen blev en rigtig god oplevelse for gæsterne. Frisk luft, fugle, formidling og formiddagskaffe er opskriften på en god naturoplevelse på Djursland. 

Information
Søren og Søren.
Borgmesterklip
Håndarbejde
Urørt skov
Udsigten
Telen på tornskaden
Formiddagskaffe med udsigt
Efter veloverstået dåd
Relaterede reservater:
 - Stubbe Sø

Relaterede nyheder
 - Stubbe Sø - Boghandler Petersens paradis

Relaterede links
 - Guidet tur med Joy ved Stubbe Sø 1. maj
 - Guidet tur med Joy ved Stubbe Sø 24. maj
 - Stor tornskade