onsdag 7. august 2013

BioBlitz igen - nu gælder det Hyllekrog!

Fugleværnsfonden gentager succesen fra Vaserne: kom og vær med, når vi afholder Bioblitz på Lollands smukke sydlige tange, alle kan være med.

af Allan Gudio Nielsen og Hanne Havemose

Hvor mange forskellige arter kan vi finde på én dag på ét bestemt sted?
Vi skal have ryddet op på Hyllekrogs spændende flora og fauna – både til lands og til vands! Formålet med Bioblitzen er kort fortalt at registrere så mange arter og dyr og planter som muligt i løbet af et døgn. Tovholder er Fugleværnsfondens naturvejleder Allan Gudio Nielsen, som gør opmærksom på, at Bioblitzen ikke kun er tænkt som en fest for naturnørder. Det er også en måde at formidle biodiversitet og naturens mangfoldighed til alle interesserede. Derfor håber vi, at alle som deltager, kan få glæde af hinanden, både naturnørder, naturglade og de nysgerrige. Eksempelvis vil der på dagen være mulighed for at komme på korte guidede ture ud i området under forskellige temaer (insekter, fugle, planter mv.).

Arrangementet starter kl. 9.00 og slutter først ved midnat. Derfor behøver man ikke at være ved foden af Hyllekrog ved Bioblitzens start, men kan dukke op når det passer bedst ind i dagens program. Efter kl. 9.00 skal man vandre til Ninas Hus, den lille hytte midt på tangen tæt ved fyrtårnet, som i dagens anledning er omdannet til “kommandocentral”. Her samles alle natureksperterne i løbet af dagen, og her udgår dagens ture. Ved Ninas Hus er det også muligt at låne feltgrej, så man selv kan gå på opdagelse i området.

Dato og tid: Lørdag den 17. august kl. 9.00 – 24.00.
Mødested: Ved p-pladsen for foden af Hyllekrog – efter kl. 9.00 ude ved Ninas Hus.
Turleder: Tovholder og naturvejleder Allan Gudio Nielsen (20890909)
 

Information