mandag 20. november 2023

Nyt og enestående Naturrum er nu åbent for besøgende

Gå ikke glip af et besøg i det nye Vaserne Naturrum, som fredag blev indviet af borgmester i Rudersdal Kommune Ann Sofie Orth og formand for Klima- og Miljøudvalget Court Møller. Naturrummet er nu åbnet for besøgende alle dage året rundt.

Til indvielsen kunne gæsterne gå på opdagelse i det nye og flotte Vaserne Naturrum.

På Naturrummets plancher er der viden og sjove fakta om ellesumpens og den frodige mosenaturs ellers skjulte verden. Her er det muligt at blive klogere på fiskeørne, ellesumpe, halemejser og mange af de andre spændende arter, der kan opleves i reservatet.

Naturrummet er tegnet af arkitekt Tormod Amundsen fra norske Biotope, og gennem lysindfald og store åbninger i Naturrummet er der gode muligheder for at finde et roligt sted og betragte naturen udenfor.

Repræsentanter fra Aage V. Jensens Fonde, Rudersdal Kommune, Biotope og mange andre samarbejdspartnere, frivillige og naturinteresserede var med til indvielsen og gjorde dagen både hyggelig og festlig.

ENTUSIASMEN FOR NATUREN GIVES VIDERE
Det var borgmester Ann Sofie Orth og formand for Klima- og Miljøudvalget i Rudersdal Kommune Court Møller, der til indvielsen klippede det røde bånd over.

”Vi står her i den natur, som vi alle sammen har arvet og som vi har et fælles ansvar for at passe på. Uden jer fonde kunne det slet ikke lade sig gøre på samme måde, som det gør nu," siger Ann Sofie Orth.

”I Rudersdal Kommune vil vi slå et gigantisk slag for, at børn og unge i skoler og daginstitutioner kommer til at bruge Naturrummet: Det giver mulighed for, at den entusiasme, som vi har i Fugleværnsfonden og i Aage V. Jensens Fonde, bliver givet videre til kommende generationer.”

NATURFORMIDLING I BØRNEHØJDE
Martin Iversen, der er formand for Fugleværnsfonden, hilser besøgende i Naturrummet velkomne.

”I dag indvier vi måske landets flotteste Naturrum, og der bliver sat en ny standard for den slags Naturrum her. Både børn og voksne skal føle sig velkomne og godt tilpas her i denne bynære naturperle."

Vaserne har ofte besøg af børnehaver, skoler og familier. Og for at naturformidle i børnehøjde byder Naturrummet på fortællinger, der sætter gang i fantasien, og der er låger, der gemmer på viden om naturen. I Naturrummet er der siddepladser til 30 skoleelever.

”Der er en ting, jeg godt kunne tænkte mig. Jeg kunne godt tænke mig at være 10 år - og få mulighed for at bruge Naturrummet som barn og ung i de her skønne omgivelser,” siger Martin Iversen med smil i øjnene.

”Men jeg vil dog nøjes med at drømme om, at rigtig mange børn og unge får glæde af faciliteterne her i Vaserne i fremtiden. Der er mere end nogensinde brug for børns, unges og alles engagement i naturen. Så 1000 tak for det her flotte, flotte sted. Vi vil gøre vores bedste for at passe rigtig godt på det og sørge for, at mange får gode oplevelser."

NY TILGANG TIL AT LAVE RUM I NATUREN
Til indvielsen fortalte direktør i Aage V. Jensen Naturfond Hanne Haack Larsen, at Vaserne årligt besøges af 240.000 mennesker.

”Det er en kæmpe glæde at se, at der er så mange, der benytter området. Og der er rigtig mange steder at gå hen, der er mange stier, man kan gå på, et skjul man kan gå ned til, et tårn og nu også et Naturrum, som vi skal indvie i dag.”

”Naturrummet ligger meget flot og er en helt ny tilgang til det at lave et rum i naturen, så vi glæder os meget til at se, hvordan det bliver brugt.”

De 14 hektar af Vaserne, som Fugleværnsfonden forvalter, ejes af Aage V. Jensen Naturfond, og det nye Naturrum finansieres af Aage V. Jensens Fonde. 

Information
Indvielse af Vaserne Naturrum 17. november 2023.
Det flotte Vaserne Naturrum er tegnet af arkitekt Tormod Amundsen fra norske Biotope
Borgmester Ann Sofie Orth og formand for Klima- og Miljøudvalget i Rudersdal Kommune Court Møller klippede den røde snor over ved indvielsen.
På bænkene er der siddepladser til 30 skoleelever.
Ved siden af Naturrummet står denne bygning, hvor der er et multtoilet og et redskabsrum. Mellem bygningen og Naturrummet er der et område til picnic, ophold og leg.
Relaterede reservater:
 - Vaserne

Relaterede nyheder
 - Nyt Naturrum på vej til besøgende i Vaserne