fredag 17. maj 2024

Indvielse af nye faciliteter til gæster ved Gundsømagle Sø

Nye bålpladser, mere lys og flere parkeringspladser skal være med til at skabe bedre rammer for, at børnefamilier og andre besøgende kan opleve den enestående natur i reservatet. De nye faciliteter er finansieret med midler fra Roskilde Kommunes Landsby- og Bydelspris og indvies lørdag 1. juni kl. 9.

Fugletårnene ved Gundsømagle Sø og gangbroen gennem rørskoven har i mange år givet skønne naturoplevelser til alle, der lægger vejen forbi naturreservatet.

For at gøre reservatet endnu mere gæstfrit for børnefamilier, lokale fugleinteresserede og andre besøgende har frivillige i Fugleværnsfonden netop lysnet ankomstområdet og indrettet to steder med bålpladser og kvashegn. Bålpladserne inviterer til, at besøgende kan finde en god siddeplads, lave bål med brænde, som man selv har med hjemmefra, og måske tale med hinanden om muldvarpen, skægmejsen eller nogle af de andre dyr og planter, der kan opleves i reservatet. Samtidig er der etableret flere parkeringspladser til reservatets gæster.

De nye faciliteter er finansieret med Roskilde Kommunes Landsby- og Bydelspris på 100.000 kroner, som blev overrakt til Ågerup og Omegns Landsbyråd i november 2023.

INDVIELSE LØRDAG 1. JUNI KL. 9
Ågerup og Omegns Landsbyråd og Fugleværnsfonden inviterer til indvielse af de nye faciliteter til publikum lørdag den 1. juni kl. 9 ved p-pladsen over for Østrupgaard, Store Valbyvej 271, 3670 Veksø Sjælland.

De nye faciliteter indvies af borgmester i Roskilde Kommune Tomas Breddam.

Ved indvielsen kan man spille naturbingo, hvor familier med mindre børn kan lytte til fuglesang og gå på opdagelse efter f.eks. et muldvarpeskud.

Man kan også tage med på to forskellige guidede fugleture. Enten en kort, guidet og børnevenlig tur på cirka 1 time, hvor frivillige i Fugleværnsfonden viser og fortæller om nogle af de arter, der er i reservatet, eller på en længere guidet tur fra kl. 9.30 til kl. 12.30. Her lytter vi til rørspurvens sang, og måske er vi heldige at få et glimt af den smukke skægmejse.

Ved bålpladsen bydes på morgenbrød, ristede pølser, skumfiduser og kaffe/te. Alle er velkomne. 

Information
I forlængelse af indvielsen af de nye publikumsfaciliteter 1. juni inviterer Fugleværnsfonden på fugletur
Relaterede reservater:
 - Gundsømagle Sø