tirsdag 12. august 2014

Sølvhejrer ved Bremsbøl Sø sætter ny rekord!

En flok på 26 sølvhejrer lagde lørdag den 9. august vejen forbi Fugleværnsfondens allernyeste reservat ved Bremsbøl Sø.

af Hanne Havemose

Det kan nok være, at Martin Iversen, Fugleværnsfondens formand, spærrede øjnene op, da han her i weekenden besøgte fondens reservat ved Bremsbøl Sø på en stille aftentur.

- Der var ikke de helt store forventninger til fuglemængderne, fortæller Martin Iversen. En del ænder, blishøns og nok nogle rastende vadefugle kunne vel ses. Men jeg var ved at tabe både næse og mund, da en større flok hvide hejrer stod ved søbredden og lyste op i aftensolen.

Efter et par optællinger, for at være helt sikker, var resultatet: 26 sølvhejrer i en flok, på samme lokalitet og i Fugleværnsfondens reservat. Det er det største antal sølvhejrer, der nogen sinde er set i Danmark på en gang. Ny Danmarksrekord!

- Det var et utroligt imponerende syn, sådan som hejrerne stod i den grønne vegetation med aftensolen, der skinnede gyldent i deres fjerdragt. Flere af fuglene begyndte at gå på fiskejagt i søens lave vand, fortæller Martin Iversen.

Vil man selv prøve lykken...
Vi håber selvfølgelig, at mange kan få glæde af dette flotte syn, så et besøg ved Bremsbøl Sø lige nu kan bestemt anbefales. Man skal blot huske at gå langs med foden af diget og på digets yderside. Ellers jager man bare fuglene væk. Man kan så med passende mellemrum stikke hoved og kikkert op over digekronen og få en fugleoplevelse, der kan huskes længe. Men som altid, når vi er i naturen: der er ingen garanti, slutter Martin Iversen.

Sølvhejren er i de senere år blevet set oftere og oftere. I år har arten også ynglet i landet for første gang, nemlig på Saltholm. Det er ikke usædvanligt at se enkelte , ja helt op til 10-15 sølvhejrer samtidigt. Men hele 26 fugle på en gang er ganske enkelt ny rekord.

I Fugleværnsfonden er vi naturligvis glade og stolte over at den smukke hejre slår sig ned i netop vort reservat. 

Information