tirsdag 4. oktober 2016

Tag med familien på rovfugletur

I efterårsferien er der rovfugletur i Fugleværns-fondens vildeste reservat på Sydlolland. Kom og få en masse ny viden om fugle og den vilde natur.

af Tine Due

På det mest sydlige punkt på Lolland ligger noget af den mest unikke natur i Danmark lige ved Lyttesholm Naturcenter, Fugleværnsfondens reservat, Saksfjed-Hyllekrog.

Søndag den 16. oktober kl. 10-13
Kom på rovfugletur med start fra Lyttesholm og derefter en gåtur til det nærliggende fugletårn. Der er mulighed for at låne en kikkert. Vi slutter af med en kop kakao (og kaffe/the til de voksne). Gåturen er på max. 3,5 km.

Onsdag den 19. oktober fra kl.10-14
Dansk Ornitologisk Forening og Fugleværnsfonden inviterer alle til et hyggeligt åbent hus arrangement ved Lyttesholm med masser af aktiviteter for hele familien - ganske gratis.

Der vil i løbet af dagen være:

• ørnetur
• ringmærkning af småfugle
• et lille løb med opgaveposter (max. 3,5 km).
• vildheste af racen Exmoor
• bål, varm kakao og skumfiduser

Der vil på de fire timer være rig mulighed for at hygge sig med hele familien og få nogle gode, sjove og lærerige oplevelser! Alle er velkommen, og arrangementet koster ikke noget at deltage i. Kikkerter, teleskoper osv. stilles alt sammen til rådighed af Dansk Ornitologisk Forening og Naturcenter Lyttesholm. Og børnene kan få et ørnekigger-emblem med hjem.

Der er gode toiletforhold.

Sådan finder du vej til Lyttesholm:

Med GPS: Indtast adressen Lyttesholmvej 4a

Uden GPS:
Fra afkørsel 49 på E4/E47 følges skilte mod Holeby og Flyveplads 4. Ved Holeby drejes til højre ad Højbygårdsvej (skilte mod Lungholm/Flyveplads, Polakkasserne m.m.).
Efter cirka 5 kilometer drejes mod venstre ad Rødbyvej. Godset Lungholm passeres på venstre hånd, og efter 1 kilometer drejes til højre ad Bjernæsvej ved skilt Brunddragene 5. Følg vejen som efter et stykke tid skifter navn til Lyttesholmvej. Mødested ved den smukke stenlade Lyttesholm med storkereden på taget.

Kommer I?
Skriv gerne til fugleoveralt@dof.dk

Støttet af:
Nordea-fonden 

Information
Relaterede reservater:
 - Hyllekrog-Saksfjed

Relaterede links
 - Projekt Fugle Overalt