onsdag 4. november 2020

Nyt naturrum ved Gundsømagle Sø

I Fugleværnsfondens naturreservat ved Gundsømagle Sø, har et gammelt, faldefærdigt skur fået en makeover og fremstår nu som et flot naturrum til glæde for store og små besøgende.

af Maja Lindholm Kvamm

Naturrummet er udsmykket med plancher om naturreservatets fugle, der blandt andet tæller skægmejser, toppede lappedykkere og taffelænder. Plancherne er dekoreret med Carl Christian Toftes ikoniske fugle- og naturillustrationer. Desuden består naturrummet af rum til opbevaring af blandt andet værktøj og formidlingsudstyr, og der skal laves en bålplads i nærheden.

Naturrummet supplerer Gundsømagle Søs andre faciliteter for besøgende, herunder to fugletårne og en 300 meter lang gangbro gennem rørskoven. Gangbroen er enestående i Danmark og giver nogle helt unikke muligheder for at opleve rørskovens fugle- og dyreliv på nært hold. Og selvom vinteren snart er over os, er der hverken tyst eller fugletomt ved Gundsømagle Sø. Med jævne mellemrum hvirvler flokke af grønsiskener gennem området på jagt efter elletræernes frø, og fjeldvåge og blå kærhøg kan også ses jage over engene og rørskoven. Så der er altså ingen grund til ikke at smøre madpakken og tage af sted. Timevis af fuglesjov venter forude!

Naturrummet er støttet af Friluftsrådet, Gubra ApS og Bodil Pedersen Fonden. 

Information
Relaterede reservater:
 - Gundsømagle Sø