mandag 24. februar 2014

Havørnene tilbage på skærmen

Hvor mange unger kommer der i år? Sidste års populære webcam er atter opsat hos havørneparret i Fugleværnsfondens reservat Saksfjed/Hyllekrog.

af Hanne Havemose

Nu er det igen muligt at følge reservatets havørnepar live fra deres rede i Fugleværnsfondens reservat Saksfjed/Hyllekrog. Reden har de sidste par år været fast tilholdsholdssted for et af Danmarks i alt 45 registrerede ynglende havørnepar i 2013.

Dansk Ornitologisk Forening (DOF) har reetableret forbindelsen til reden og gentager dermed succesen fra 2013, hvor rigtig mange fulgte med i havørneparrets familieforøgelse. Kameraet sender fra reden døgnet rundt i hele ynglesæsonen: fra ørnenes tålmodige rugen til æggene klækker, ungerne vokser sig store og tester deres vinger for til sidst at flyve fra reden. Følg med i linket ude til højre.

Udsendelsen, som hermed sætter fokus på en af Danmarks mest imponerende rovfugle, er en del af Projekt Fokuseret Fugleforvaltning, som er et fuglebeskyttelsesprogram finansieret af Villum Fonden. Projektet skal hjælpe otte truede danske fuglearter heriblandt havørnen.

Vil du besøge stedet
Det er også muligt at besøge reservatet på egen hånd, følge en guidet tur fra vores turprogram eller opkoble sig naturvejlederens udrykningsture, som han annoncerer med dags varsel, og som blandt andet vil indeholde en tur til Saksfjed. Hold øje med disse ture på Fugleværnsfondens facebookside eller følg naturvejlederen på Twitter.
Læs meget mere om alt dette i linkene ude til højre. 

Information
Relaterede reservater:
 - Hyllekrog-Saksfjed

Relaterede links
 - Havørn LIVE
 - På egen hånd
 - Turprogram Saksfjed
 - Udrykningsture