onsdag 7. marts 2018

Direkte fra havørnereden igen i år

Fra i dag sendes igen direkte fra landets vel nok mest kendte haveørnerede i Fugleværnsfondens naturreservat på Sydlolland.

Danskerne elsker at følge de vilde havørne på webtv, som giver den unikke oplevelse at komme helt tæt på. Havørneparret har allerede lagt til ved reden og forude venter forhåbentlig en ellers utilgængelig oplevelse fra den vilde danske natur, så hold øje med havørnekanalen i den kommende tid, hvis du vil se ægte havørne-realitytv.

Sidste år fik DOFs ørnetv knap en million besøg af havørne-fans, som fulgte med, når landets største rovfugl fløj meterlange grene ind i deres to meter brede rede, lagde æg for åben skærm og forsigtigt fodrede de dunede unger i løbet af en ynglesæson. En ellers utilgængelig oplevelse fra den vilde danske natur, der gavner både naturinteresserede danskere og ørnene i Danmark samt fuglelivet generelt.

- I Fugleværnsfonden er vi glade for at kunne bidrage med indsigt i denne fantastiske rovfugls liv. Vi skal passe på vores største rovfugl, og det formidler vi gerne via direkte transmission, hvor hele Danmark kan følge med i havørnenes fascinerende familieliv, siger Kristian Dammand Nielsen, direktør i Fugleværnsfonden.

Derfor har frivillige fra Fugleværnsfondens arbejdsgruppe, udsendte fra DOF og DOFs projektleder for Projekt Ørn, Kim Skelmose, været på Sydlolland og sætte kamera op ved havørnereden, der ligger i 16 meters højde i et træ i Fugleværnsfondens sydlollandske reservat.

Bedre oplevelse
Det er vanskeligt at sende direkte fra den danske vildmark, hvor der ikke lige er indlagt strøm til kamera og til tider kan internetsignal være af varierende kvalitet i forhold til at få sendt billederne afsted til danskerne. Men det ser nu ud til at lykkes alligevel, og tilmed via en opgraderet kameraversion, der går det muligt at sende i en skarpere kvalitet. God fornøjelse!

ØrneTV fakta
Havørnene har brug for ro, så der er dannet en beskyttelseszone omkring reden, hvor der er lukket for offentlig adgang i yngleperioden fra 1. februar – 31. juli. Man kan dog være heldig, at se fuglene på afstand flyve til og fra redeområdet. Du kan se dem på egen hånd eller på guidede ture i reservatet. Ture og vejledning i færdsel i reservatet finder du i linket om havørnene i Saksfjed ude til højre.

Det er sjette år i træk, der sendes direkte fra havørne-parrets familie-liv.
Havørnen er Europas største rovfugl med et vingefang på op mod 2,5 meter og en vægt på op mod syv kilo.
Hunnen er den største af de to køn.
Begge fugle ruger på æggene i ca. 45 dage.
Havørne får typisk to unger i et kuld, men af og til ses hele tre unger. 

Information
Relaterede reservater:
 - Hyllekrog-Saksfjed

Relaterede links
 - Havørnene i Saksfjed