tirsdag 7. juni 2022

Nyt fugletårn på Nyord vinder flot pris

Fugletårnet i Fugleværnsfondens naturreservat Nyord Enge vinder bygnings- og landskabspris for at gøre Møn smukkere.

af Stine Bærentzen

Det flotte, nye fugletårn er tegnet af arkitekt Tobias Jacobsen, og i maj 2022 vandt fugletårnet Bygnings- og Landskabskultur Møns hovedpris 2022.

Prisen gik til fugletårnet, fordi det er et smukt, nyt sted til observation og nydelse af naturen, bygget af træ og i en venlig arkitektur, der passer fint til landskabet og Møn Biosfæreområdets idéindhold.

TUNGEN LIGE I MUNDEN
For arkitekt Tobias Jacobsen er det vigtigt, at tårnet både lever op til en række funktionelle og æstetiske krav. Arkitekten bag fugletårnet kan godt lide orden i det, som han ser på, og tårnet skal blandt andet passe godt ind i naturen og have en vis lethed og transparens.

Tobias Jacobsen har også tegnet andre fugletårne, heriblandt i Fugleværnsfondens naturreservat Nivå Bugt Strandenge.

”Det bliver sjovere og sjovere for hver gang at tegne et fugletårn, men det er også en kamp, hvor jeg skal holde tungen lige i munden. Det er først, når vi ser en lille model af fugletårnet af små pinde, at det hele går op i en højere enhed. Det er hårdt arbejde, som jeg ville ikke kunne uden alle de mennesker, der hjælper. Så det er teamwork”, siger Tobias Jacobsen, som især har haft et tæt samarbejde om fugletårnet med Carsten Madsen fra Rambøll. 

Information
Fugletårnet vandt prisen blot en uge inden indvielsen
Arkitekt Tobias Jacobsen
Relaterede reservater:
 - Nyord Enge

Relaterede nyheder
 - Besøgende på Nyord har udsigt til flere, gode fugleoplevelser

Relaterede links
 - Husk at du kan besøge fugletårnet til de Åbent Hus-arrangementer, som Fugleværnsfonden tilbyder i løbet af året.