tirsdag 9. oktober 2007

Shelter ved Ravnstrup Sø, overnatning nu uden får

I september måned indviede Fugleværnsfonden en ny 1 km natursti, et nyt fugleobservationsskjul og et shelter til primitiv overnatning ved Ravnstrup Sø nær Herlufmagle. En flok får havde dog også fundet ud af at søge ly under shelteret, og hvem vil dele seng med et får?

af Søren Ferdinand Hansen

Det er nu muligt at have shelteret ved Ravnstrup Sø for sig selv. De får der græsser i området for bl.a. at holde bjørnekloen nede, er nu blevet forment adgang. Der er nemlig opsat et elektrisk fårehegn rundt om shelteret.

”Vi havde ikke regnet med at vores får ville blive så glade for shelteret” siger fondens naturvejleder Allan Gudio Nielsen, ”og selvom vi havde lavet et system af sengeheste, så fårene ikke kunne kravle ind i selve shelteret, så syntes vi alligevel, at fårene fik trampet og skidt så meget rundt om, at det ikke var indbydende for overnattende”.

Det er baggrunden for, at der nu er opsat et elektrisk hegn, som er sat, så der er god plads, og der er ikke fare for at få stød. En låge i hegnet sikrer nem adgang.

Fugleværnsfondens frivillige arbejdsgruppe planlægger yderligere forbedringer rundt om shelteret ved at udlægge flis, forbedre bålpladsen med sten og siddepladser ligesom det er hensigten at rejse et pileflethegn for at give læ.

Ravnstrup Sø er et perfekt sted for en gåtur med børn i efterårsferien. I krattene vrimler det med småfugle. Sang- og vindrosler i hobetal, og den søde halemejse, der futter rundt i pilekrattene i flokke på op til 25 fugle. I løvskoven rundt om søen raster mange kragefugle og blandt andet er der i den seneste periode set 2 ravne. Ravnene er nemme at få øje på, især ved at lytte efter deres karakteristiske stemme.

Yderligere oplysninger på Fugleværnsfondens tlf. 3328 3839