Foto: Allan Gudio Nielsen
Adresse: Ålehusvej 14 B, 4160 Herlufmagle, Sydsjælland
N: 6134011 E:672831 (UTM 32 ETRS89)

 

Størrelse: 8,9 hektar

Generel information: Ravnstrup Sø blev erhvervet af Fugleværnsfonden i 1983. Siden da har Ravnstrup Sø udviklet sig til et af Fugleværnsfondens mest formidlede og bedst besøgte naturområder.

Naturtyper: Naturreservatet byder på en afvekslende natur. Sø, rørskov, sump, blomsterrig eng, pilekrat og højstammet naturskov med gamle krogede løvtræer.

Faciliteter for besøgende: På p-pladsen bydes besøgende velkommen med en fuglefordringssation samt en planche, der giver et godt overblik over søens natur og faciliteter. En cirka 2 kilometer lang natursti forbinder områderne og tilbyder en varieret naturoplevelse. Området er overskueligt og kan besøges på en time eller to. Der er etableret fugletårn, fuglekjul, bålplads, multtoilet og shelter til overnatning (som kan reserveres, læs mere om hos hvem og hvordan her). Flest fuglearter opleves i de lyse nætters tid i maj og juni, hvor naturreservatet er fyldt med sangfugle.

Guidede ture: Ønsker du at komme med på en af de mange guidede ture i naturreservatet, se her.

Du kan downloade folder om og kort over Ravnstrup Sø her:

ravnstrup ravnstruproteret billede

Sådan kommer du dertil: Fra rute 14 (mellem Næstved og Ringsted) drejer du mod Glumsø ved Herlufmaglehallen. Efter cirka 3 kilometer (og ved 2. vej efter jernbanebroen) drejer du ad Ålehusvej mod Trælløse/Skelby. Ved det første vejsving neden for den stejle bakke ligger indkørslen til naturreservatet på venstre hånd. 

fuglenesfristeder