onsdag 13. marts 2024
Kom med på fugletur i 2024
Kig i den nye turfolder og find en fugletur nær dig.
 
 mandag 5. februar 2024
Skoleelever får flere fugle i kikkerten
Elever i fem af landets kommuner har udsigt til naturoplevelser i særklasse. En ny skoletjeneste, der hedder Fugl af Glæde, inviterer elever fra 4. til 6. klasse ud i Fugleværnsfondens lokale naturreservater for at kigge på fugle og undersøge naturen. Projektet bliver realiseret med 3 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden og 300.000 kr. fra Friluftsrådet.
 
 onsdag 20. december 2023
Er du dus med sjældne fugle
. . . så kan du roligt besøge Fugleværnsfondens reservater. 2023 blev endnu et godt år, også for besøg af sjældne arter.
 
 søndag 30. juni 2019
Danmarks sjældneste fisk fundet - igen
Den er god nok: dyndsmerlingen er atter på spil i Sølsted Mose. Og der er ikke bare tale om et enkelt eksemplar. En ny undersøgelse peger på, at den særprægede ferskvandsfisk er i fremgang.
 
 mandag 27. juni 2016
Det ny Sølsted Mose taget i brug
Det kunne ikke være bedre: solskinsvejr og godt 300 gæster var med, da Fugleværnsfonden og Tønder Kommune indviede stort EU LIFE-projekt.
 
 onsdag 15. juni 2016
Indvielse af Sølsted Mose
Stort unikt moseområde til gavn for fugle, natur og besøgende indvies i Tønder fredag den 17. juni med et stort arrangement for offentligheden.
 
 mandag 1. februar 2016
Jubilæumsårets turfolder er ankommet!
Så er det tid til at finde ud i vores spændende reservater, som lokker med ekstra spændende ture i forbindelse med fondens 50 års jubilæum.
 
 mandag 22. juni 2015
Stor fremkomst af mos-gøgeurt i Sølsted Mose
I disse dage er mos-gøgeurten på sit højeste, både hvad angår blomstring og antal, i Fugleværnsfondens sønderjyske reservat.
 
 onsdag 10. december 2014
Sølsted Mose under forvandling
Store skovningsmaskiner og masser af afklippet trævækst var i fokus, da LIFE-projektet i Sølsted Mose blev vist frem for fagfolk og lokalborgere.
 
 fredag 4. juli 2014
Det 'bioblitzede' i Sølsted Mose
Flere end 300 nye arter blev der fundet ved bioblitzen i Sølsted Mose den 28. juni. Deriblandt også en del sjældne arter.
 
 fredag 21. februar 2014
Turfolder 2014 er ankommet!
Så er det tid til at finde ud i Fugleværnsfondens mange spændende reservater. Fugleværnsfondens turfolder 2014 er i hus og lokker med over 100 forskellige ture.
 
 tirsdag 12. marts 2013
Så er der fugl på programmet!
Fugleværnsfondens turfolder er netop udkommet, og den lokker med over 100 ture i fondens reservater i løbet af 2013.
 
 lørdag 29. december 2012
En nytårshilsen fra Fugleværnsfonden
Årsskriftet "Nyt fra Fugleværnsfonden" er udkommet og sendt til alle gode støtter og frivillige.
 
 onsdag 27. juni 2012
Danmarks sjældneste fisk genfundet i Sølsted Mose
Ikke siden 2008 er den truede fisk, dyndsmerlingen, blevet set herhjemme. Men onsdag den 20. juni dukkede den pludselig igen op til overfladen, i Fugleværnsfondens reservat, Sølsted Mose.
 
 torsdag 13. oktober 2011
Fugleværnsfonden på Facebook
Følg Fugleværnsfonden på Facebook - profilen er "moderniseret" og opdateres ugentligt
 
 tirsdag 11. oktober 2011
Hils på formanden
Dansk Ornitologisk Forenings nye formand, Egon Østergaard, har påbegyndt en rundtur til nogle af de smukkeste steder i Danmark.
 
 mandag 8. august 2011
Langt, sejt træk giver nu bonus for sønderjysk natur
Et stort naturgenopretningsprojekt er på vej i Fugleværnsfondens reservat Sølsted Mose i Sydvestjylland
 
 onsdag 7. april 2010
Hjælp til fugle og orkideer i Sølsted Mose
Fugleværnsfonden søger om EU-midler der skal hjælpe såvel fugle som flora i den sønderjyske mose
 
 torsdag 25. marts 2010
Forårsfuglemagi i Sølsted Mose - lav sol og trompeterende traner
Den sidste dag i februar indløb en begejstret meddelelse fra Sølsted Mose: ” En trane hørtes, mens jeg arbejdede i mosen i dag. Senere skruede en trane op over samme område - som sidste år. Et herligt gensyn, som jeg ville have undt jer alle!”
 
 mandag 1. marts 2010
Prunus serotina – glansbladet hæg… WANTED dead or alive!
Fugleværnsfondens frivillige arbejdsgruppe i Sølsted Mose har intensiveret jagten på en uønsket plante, glansbladet hæg, der spreder sig i den danske natur. Målet er at udrydde den fra Sølsted Mose
 
 søndag 17. januar 2010
Rekord mange ture på Fugleværnsfondens reservater i 2010
Jagende havørn og vandrefalk på tætteste hold, rørdrummens hule pauken fra rørskovens dyb, nattergal for fuld udblæsning, vilde heste og majgøgeurt, smukke vadefugle i sommerdragt, sæl og marsvin fra havkajak, fantastiske rovfugletræk og meget, meget mere.
 
 mandag 21. december 2009
Gør juletur til fugletur
Naturen giver dejlige fugleoplevelser også om vinteren. Fugleværnsfondens reservater byder velkommen på stier og i fugletårne til masser af fugleoplevelser over hele landet.
 
 mandag 16. februar 2009
Millionarv går ubeskåret til Fugleværnsfonden
Fugleværnsfonden og dens reservater er i denne tid genstand for stor interesse fra pressens side. Årsagen er en kærkommen arv fra en kvinde, der elskede fuglene.
 
 onsdag 20. august 2008
Store naturoplevelser venter i Sølsted Mose
Tirsdag eftermiddag indviede Tønders borgmester Vagn Therkel Pedersen to nye fugleobservationsplatforme i Fugleværnsfondens reservat nord for Tønder
 
 onsdag 23. maj 2007
Fugleværnsfonden kan forvandle landbrugsjord til natur
Private almennyttige fonde, som varetager naturbeskyttelsesformål, kan nu i medfør af lov om landbrugsejendomme få dispensation til at opkøbe jord med landbrugspligt med det formål at omdanne den dyrkede jord til natur.
 


fuglenesfristeder