fredag 17. maj 2024
Den vilde natur i Nivå Bugt Strandenge får dobbelt så meget plads
Fugleværnsfonden udvider Nivå Bugt Strandenge med hele 20 hektar og fordobler dermed naturreservatet. Nu skal naturen i den nye del af reservatet genoprettes til gavn for en bred vifte af arter.
 
 onsdag 13. marts 2024
Kom med på fugletur i 2024
Kig i den nye turfolder og find en fugletur nær dig.
 
 mandag 5. februar 2024
Skoleelever får flere fugle i kikkerten
Elever i fem af landets kommuner har udsigt til naturoplevelser i særklasse. En ny skoletjeneste, der hedder Fugl af Glæde, inviterer elever fra 4. til 6. klasse ud i Fugleværnsfondens lokale naturreservater for at kigge på fugle og undersøge naturen. Projektet bliver realiseret med 3 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden og 300.000 kr. fra Friluftsrådet.
 
 torsdag 1. juni 2023
Nivå Bugt Strandenge - Et knudepunkt for fugle og folk
Nivå Bugt Strandenge byder på en varieret natur og er et knudepunkt for blandt andet trækkende vadefugle og rovfugle. Med sin smukke natur tiltrækker Nivå Bugt Strandenge mange mennesker, der hvert år kommer for at opleve områdets rige natur-og fugleliv.
 
 torsdag 19. januar 2023
Få et hurtigt glimt af den hurtige, smukke isfugl
Den farvestrålende isfugl har bredt sig til flere steder i landet, hvor den før var sjælden. Nu kan du også være heldig at opleve den flere steder på Sjælland.
 
 fredag 21. august 2020
Fugl i børnehøjde - nyt projekt i Nivå
I et nyt samarbejde med Fredensborg Naturskole skaber Fugleværnsfonden rammerne for fem skoleklasser, som skal ud og lære mere om fuglene og den natur, de lever i.
 
 mandag 1. februar 2016
Jubilæumsårets turfolder er ankommet!
Så er det tid til at finde ud i vores spændende reservater, som lokker med ekstra spændende ture i forbindelse med fondens 50 års jubilæum.
 
 onsdag 25. februar 2015
Strandjægere skræmmer fugle ud af reservat
Nivå Bugt bør være et jagtfredet vildtreservat uden jagt på søterritoriet, mener Fugleværnsfonden, der forvalter områdets fredede strandenge.
 
 mandag 6. oktober 2014
Åbent Hus i Nivå slår alle rekorder
Der var rekordstor tilstrømning, da Fugleværnsfondens arbejdsgruppe holdt årets sidste Åbent Hus i reservatet ved Nivå Bugt søndag.
 
 fredag 21. februar 2014
Turfolder 2014 er ankommet!
Så er det tid til at finde ud i Fugleværnsfondens mange spændende reservater. Fugleværnsfondens turfolder 2014 er i hus og lokker med over 100 forskellige ture.
 
 tirsdag 12. marts 2013
Så er der fugl på programmet!
Fugleværnsfondens turfolder er netop udkommet, og den lokker med over 100 ture i fondens reservater i løbet af 2013.
 
 lørdag 29. december 2012
En nytårshilsen fra Fugleværnsfonden
Årsskriftet "Nyt fra Fugleværnsfonden" er udkommet og sendt til alle gode støtter og frivillige.
 
 tirsdag 1. maj 2012
Laurie på fugletur
Fint besøg i Nivå Bugt Strandenge.
 
 fredag 9. marts 2012
Ud og pip - nu starter formiddagsturene ved Nivå Bugt
Nu er det igen sæson for guidede fugleture ved og i Fugleværnsfondens reservat, Nivå Bugt Strandenge
 
 tirsdag 21. februar 2012
Kvæghegnet i Nivå Bugt Strandenge bliver udvidet
Fugleværnsfonden har igennem en længere periode ønsket at udvide hegnet på Nivå Bugt strandenge. Allerede tilbage i 2008 var hegnsudvidelsen nord for den eksisterende hegning på tegnebrættet. I december 2011 lykkedes det så, i samarbejde med Fredensborg Kommune og en privat lodsejer, at få tilladelse til hegnsudvidelsen
 
 mandag 7. november 2011
Fuglefoderbrætter i parken på Rungstedlund
Karen Blixen Museet viser i vinter en international udstilling af originale fuglefoderbrætter
 
 torsdag 13. oktober 2011
Fugleværnsfonden på Facebook
Følg Fugleværnsfonden på Facebook - profilen er "moderniseret" og opdateres ugentligt
 
 torsdag 13. oktober 2011
Skiftedag for naturvejlederne
Naturvejleder Allan Gudio Nielsen vender tilbage fra orlov
 
 torsdag 31. marts 2011
Overvågningsseminar på Trente Mølle 26.-27. marts
Solen strålede fra en skyfri himmel, fuglene sang, og 19 af Fugleværnsfondens frivillige ildsjæle var klar til at blive introduceret til det nye overvågningsprogram.
 
 fredag 25. juni 2010
Danmarks flotteste fugletårn - brugbart design
Der er tænkt over såvel design som funktion i det nye fugletårn ved Nivå Bugt Strandenge. Designer Tobias Jacobsen fortæller om tankerne bag udformningen
 
 onsdag 2. juni 2010
Danmarks flotteste fugletårn
Tirsdag den 1. juni indviede Fugleværnsfonden Danmarks flotteste fugletårn ved Nivå Bugt Strandenge.
 
 tirsdag 23. marts 2010
Bestyrelsen på besøg i reservater
I forbindelse med det halvårlige bestyrelsesmøde i week-enden den 13.-14. marts besøgte Fugleværns-fondens bestyrelse – i strålende sol - både Nivå Bugt Strandenge ved Strandvejen i Nordsjælland og Vaserne ved Furesøen
 
 søndag 17. januar 2010
Surt at være rønnebær
Vinteren er over Danmark! Landet er dækket af sne og for første gang i rigtig, rigtig mange år ser det ud til, at vi skal have isbryderne i gang i de indre farvande. For mange fugle betyder en kold vinter som i år, at de går en hård tid i møde.
 
 søndag 17. januar 2010
Rekord mange ture på Fugleværnsfondens reservater i 2010
Jagende havørn og vandrefalk på tætteste hold, rørdrummens hule pauken fra rørskovens dyb, nattergal for fuld udblæsning, vilde heste og majgøgeurt, smukke vadefugle i sommerdragt, sæl og marsvin fra havkajak, fantastiske rovfugletræk og meget, meget mere.
 
 mandag 21. december 2009
Gør juletur til fugletur
Naturen giver dejlige fugleoplevelser også om vinteren. Fugleværnsfondens reservater byder velkommen på stier og i fugletårne til masser af fugleoplevelser over hele landet.
 
 onsdag 29. juli 2009
Fuglelivet boomer i sommervarmen ved Nivå
Fuglelivet ved tangen i Nivåbugten er netop nu mere imponerende end i mange år. Vadefugle i deres smukkeste sommerdragt, terner og små nuttede skalleslugerunger - og langs naturstien er der et sjældent mylder af sommerfugle. Herlighederne skyldes overvejende, at de besøgende i stigende grad viser hensyn til fuglene.
 
 mandag 15. juni 2009
Livlige køer på græs i Nivå Bugt Strandenge
Seks kvier blev torsdag lukket ud i de nye indhegninger ved Nivå Bugt. Inden kvierne var faldet til ro i deres nye fold, endte de på den forkerte side af hegnet - i Øresund.
 
 mandag 18. maj 2009
Ud af byrådssalen, op i sadlen!
Dansk Cyklist Forbund var på tur med byrådspolitikere fra Fredensborg Kommune ved Nivå Bugt Strandenge
 
 lørdag 21. marts 2009
Fin formiddag ved Nivå Bugt
Omkring 70 gæster fra nærmeste omegn besøgte den frivillige arbejdsgruppe ved Nivå Bugt til det første Åbent-hus arrangement i Fugleværnsfondens nyeste reservat.
 
 mandag 2. marts 2009
Hærværk på helt nyt kreaturhegn i Nivå Bugten
Det helt nye hegn omkring Fugleværnsfondens reservat ved Nivå Tangen er i den forgangne weekend blevet klippet over tre forskellige steder. Hegnet er etableret for at forhindre de kommende ”naturplejere” – køerne – i at slippe ud på Strandvejen, hvor de vil kunne være til stor fare for trafikanterne og sig selv. Fugleværnsfonden ønsker dialog frem for destruktion.
 


fuglenesfristeder